Скандалът около Кеймбридж Аналитика със злоупотреба с лични данни на потребителите

...
Скандалът около Кеймбридж Аналитика със злоупотреба с лични данни на потребителите
Коментари Харесай

12 неща, които да изтриете от профила си във Facebook

Скандалът към " Кеймбридж Аналитика " със корист с персонални данни на потребителите на Фейсбук принуди доста хора да преразгледат ролята, която обществената мрежа играе в живота им. Загрижени за неприкосновеността на персоналния си живот, някои даже изтриха своите профили.

Ако желаете да запазите профила си и да отбраните по-добре информацията в него, ето 12 неща, които може би ще желаете да изтриете:

1. Рожден ден
Вашият рожден ден е част от значим пъзел, който включва и вашето име и адрес, с които хората могат по-лесно да получат достъп до вашата банкова сметка и персонални данни.

2. Телефонен номер
Най-добрият сюжет тук е придобиването на вежлив обожател. В най-лошия случай? Преследвач, който ви тормози непрестанно.

3. Повечето от вашите „ другари “
Професорът по логика на психиката в Оксфорд Робин Дънбар счита, че хората могат да поддържат към 150 постоянни взаимоотношения. В доста случаи същинските " другари " са едвам 4% от цялата ви листа.

Отърваването от непотребните другари може да направи по-здравословно сърфирането ви в обществените медии.

4. Снимки на вашето дете/млад член на фамилията

5. Къде вашето дете/член на фамилията върви на учебно заведение

6. Информация за местонахождение

Определянето на местонахождението става посредством Android или iPhone. През 2015 година TechCrunch заяви, че над 500 милиона консуматори са посетили Фейсбук единствено от мобилния си телефон, което значи, че проследяването на местоположението им по никакъв начин не е мъчно.

7. Някои изявления
Това е класика. Фейсбук е обществена медийна платформа и до известна степен вашите публикации трябва да бъдат добре премисляни. Шефът ви може да има достъп до тях и затова има достъп до всяка една от вашите актуализации на статуса и това включва тези, в които сте се оплакали от многото работа или сте изразили неспокойствие да си тръгнете от работното място.

Да, можете да зададете желанията си, с цел да го изключите от избрани актуализации, само че нужно ли е да си усложнявате живота?

8. Прекратете маркирането на местоположението си
Хората не помнят обстоятелството, че маркирането на местоположението ви в къщи в действителност дава вашия адрес.

9. Кога и къде отивате на отмора
Според финансовия уеб страница This is Money пътуващите, които са съобщили, че са на отмора, не могат да получат застрахователното си искане при грабеж, в случай че са разгласили своите проекти за отмора в обществените мрежи.

10. Състоянието на вашата връзка
Ако желаете да " отпразнувате " нова връзка, не го правете във Фейсбук.

Ако нещата не се получат и се наложи от „ Обвързан/а “ да преминете в „ Необвързан/а “, това ще ви накара да се чувствате още по-зле.

11. Данни за кредитната ви карта
Никога. Това в никакъв случай не е добра концепция.

12. Снимки на билетите ви за аероплан
Публикуването на фотография на билета ви постоянно е метод да се похвалите за ваканцията си, само че не бъдете глупави! Баркодът на билета е неповторим и може да бъде употребен за разкриване на информацията, която сте дали на компанията за полети.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР